Pogled na Mercedes-AMG GT koji tragovima guma iscrtava broj 50.

50 godina Mercedes-AMG-a.

Pola stoljeća voznih performansi.

50 godina Mercedes-AMG-a.

Pola stoljeća voznih performansi.

Vrhunski rezultati, ekskluzivnost, užitak u vožnji.

Slika zorno prikazuje dojmljivu brzinu dvaju vozila AMG Performance na trkaćoj stazi.
Na prikazu je Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ pokraj čekića, iskonskog simbola mitskog AMG-a.
Na prikazu su dva kabrioleta Mercedes-AMG Performance u vožnji punom brzinom, na cesti uz rub velegrada.

Vrhunski rezultati, ekskluzivnost, užitak u vožnji.

AMG – ova tri slova širom svijeta označavaju vrhunske rezultate u automobilizmu, ekskluzivnost, učinkovitost i užitak u dinamičnoj vožnji. Poduzeće koje su osnovali Hans Werner Aufrecht i Erhard Melcher 2017. godine slavi svoju 50. godišnjicu. Tijekom pola stoljeća Mercedes-AMG više je puta brojnim uspjesima u autosportu te razvojem jedinstvenih cestovnih vozila dokazao svoj položaj vrlo uspješnog branda sportskih automobila i performansi, a čini to i danas – više nego ikad.

„One Man, One Engine.“

Poduzeće iz Affalterbacha utjelovljuje filozofiju „One Man, One Engine“ prema kojoj po jedan graditelj motora montira jedan motor, i to u manufakturnom radu.

„One Man, One Engine.“

Poduzeće iz Affalterbacha globalno simbolizira izvanrednu kompetenciju za motore koja se ne odnosi samo na razvoj, nego i na filozofiju „One Man, One Engine“ prema kojoj po jedan graditelj motora montira jedan motor, i to u manufakturnom radu. Uz gotovo 100.000 isporučenih vozila u 2016. godini i time više od 40 posto rasta te najvećom ofenzivom modela u povijesti poduzeća, AMG u novu jubilarnu godinu kreće s rekordnim brojkama.

Širom svijeta na uspješnom putu.

Širom svijeta na uspješnom putu.

„Strateškim proširenjem našeg portfelja širom svijeta nalazimo se na uspješnom putu te možemo zaključiti kako smo na senzacionalan način završili prošlu godinu. Modeli 63 i dalje predstavljaju našu temeljnu klasu vozila koja oduševljava ljubitelje automobila širom svijeta. Osim toga, klasa vozila AMG GT, potpuno razvijena u vlastitoj režiji, u međuvremenu nastupa kao široko postavljena obitelj čime smo na dojmljiv način dokazali svoju kompetentnost kao branda sportskih automobila. Naš široki portfelj istodobno predstavlja ishodište za daljnji održivi rast."

Na prikazu su četiri karakteristična vozila AMG Performance suvremenog doba, poredana na trkaćoj stazi.

"Osim proslave priče o uspjehu AMG-a, na nama je da sada, u jednom od najuzbudljivijih doba povijesti automobila, sudjelujemo u oblikovanju performansi budućnosti.“

Tobias Moers, predsjednik uprave poduzeća Mercedes‑AMG GmbH.

Na prikazu je kotač modela Mercedes-AMG GT3 sa žutim keramičkim kompozitnim kočnim sklopovima visokih performansi.
Na prikazu je impresivan prednji dio modela Mercedes-AMG GT3.

Izvrsna sezona sportskih natjecanja za kupce 2016.

Izvrsna sezona sportskih natjecanja za kupce 2016.

S 18 ukupnih pobjeda i daljnja 32 plasmana među prvom trojkom, međunarodni timovi kupaca i profesionalnih vozača proslavili su 2016. godine senzacionalnu sezonu s novim modelom Mercedes‑AMG GT3. Trkaći automobil GT3 odmah je uspješnim debijem označio početak sezone. Na utrci 24 sata Nürburgringa krajem svibnja trkaći automobil GT3 postigao je dotad najveći uspjeh od početka postojanja AMG-ovog sportskog programa za kupce: ukupna pobjeda, prva startna pozicija, najbrži krug utrke te završno drugo, treće, četvrto i šesto mjesto sada su upisani u kronike autosporta.

Važne postaje u povijesti branda performanse.

Na prikazu je nekoliko vozila Mercedes-AMG Performance koja visokom brzinom osvajaju stazu Spa-Francorchamps.

Važne postaje u povijesti branda performanse.

Poduzeće koje su osnovali Hans Werner Aufrecht i Erhard Melcher već 50 godina ispunjava snove ljubitelja performansi. Svoju prvu radionicu osnovali su 1967. u starom mlinu – „Inženjerski ured – konstrukcija i pokusi za razvoj motora za utrke“. 1971. godine AMG 300 SEL 6.8 dvojca „Aufrecht i Melcher, iz Großaspacha“ – ukratko: AMG – na utrci 24 sata na stazi Circuit de Spa-Francorchamps potpuno neočekivano pobjeđuje u svojoj klasi i osvaja drugo mjesto u ukupnom natjecanju svih klasa.

Na prikazu je AMG 300 SL kako prestiže drugo vozilo AMG Performance i time osvaja pobjedu.
Na prikazu su dva vozila Mercedes-AMG visokih performansi, jedno pokraj drugog u punoj brzini na trkaćoj stazi.
Na prikazu su dva karakteristična vozila AMG Performance u punoj brzini.

Suradnja s Mercedes-Benzom počinje 1990. godine. S modelom C 36 AMG 1993. na tržištu se pojavljuje prvo vozilo razvijeno na temelju ugovora o suradnji s Daimler-Benzom. 2005. Mercedes-AMG postaje stopostotna tvrtka kći koncerna Daimler AG te 2009. s modelom Mercedes-Benz SLS AMG predstavlja prvo vozilo koje je u potpunosti razvio Mercedes-AMG. S modelom SLS AMG GT3 AMG 2011. ulazi u svijet autosporta. 2014. slijedi predstavljanje modela Mercedes-AMG GT, a 2015. uvođenje modela serije 43.