Širom svijeta postoji pet Mercedes-Benzovih ateljea Advanced Design Studio.

Za sve ateljee odgovoran je Gorden Wagener, voditelj Daimlerovog odjela za dizajn. Ateljei Advanced Design Studios nalaze se u Sindelfingenu (Njemačka), Comu (Italija), Pekingu (Kina) te Carlsbadu i Sunnyvaleu (Kalifornija).

Atelje u Comu, ponajviše zbog svog položaja u čuvenom trokutu između gradova Como, Milano i Torino, specijaliziran je za interijer budućih vozila. Advanced Design Studio u Pekingu ima velik značaj u pogledu novih koncepata mobilnosti te kooperacija.

Dizajneri u Carlsbadu usredotočeni su na eksterijer vozila budućnosti, dok se u ateljeu Advanced Studio u Sunnyvaleu koncipiraju digitalna budućnost i integrirana sučelja za vozila. U Sindelfingenu spajaju se sve kreativne niti.

Ateljei Advanced Design Studios daju važne impulse za kontinuirani daljnji razvoj Mercedes-Benzove filozofije dizajna perceptivne jasnoće, novim idejama stvaraju trendove dizajna zbog kojih će Mercedesovo vozilo i ubuduće imati osjetilnu i estetsku jasnoću te sportski karakter sa stilom, ne odričući se pritom svojih korijena i identiteta branda. Budućnost za njih počinje već danas.